belboo96
Ylläpitäjä

225 viestejä
147 maine

IGN: belboo96
Tekijältä belboo96 » Yli 3 vuotta sitten
H'whallan kauhu

Ainesosat:
-
Keskikokoinen keltasipuli
-Pancetta, pekoni, meetvursti tai leikkele. (jokin rasvainen lihatuote jota löytyy) vapaavalintainen määrä, Apotti laittaa vähän yli kourallisen.
-Oma valintainen pasta, Apotin valinta spagetti. 200g.
-Kerma. 3dl.
-Mausteet: suola, pippuri, kuivattuja yrttejä (Apotin suositus Rosmariini, basilika, oregano, timjami, meirami, kirveli, rakuuna)
-Vapaa valintainen juusto.
-Rucola.


Valmistaminen
1) Laita pastan keitinvesi kiehumaan lisää ruokalusikallinen öljyä ja suolaa veteen, lisää pasta kun vesi kiehuu.
2) Leikkaa sipuli ja liha miellyttäviksi paloiksi, kuullota ensiksi sipuli, kun sipuli on ottanut kauniin värin lisää liha.
3) Lisää kerma, ja tarvittaessa laita liettä pienemmälle, kastike ei saa missään nimessä kiehua kun kerma on joukossa. Sekoita ahkerasti niin pitkään että kastike on paksuuntunut. Mausta kastike.
4) Lisää pasta kastikkeeseen, pastan tulisi olla hieman raaka tässä vaiheessa, kypsennä pasta loppuun kastikkeessa sekoita rauhallisesti. Lisää juusto.
5) Kun osa kastikkeesta imeytynyt pastaan on se viimeistelyä vaille valmis.
6) Asettele pasta lautaselle ja lisää annoksen päälle rucolaa.
7) Syö ruokasi.







Funnis
Pelaaja

35 viestejä
43 maine

IGN: Funnis
Tekijältä Funnis » Yli 3 vuotta sitten
Tulinen inkvisiittorin karkoittaja

Ainesosat:

- Kaurapuurohiutaleet (400g)
- Jalopenot (vapaavalintainen määrä)
- Jauheliha (400g)
- Kourallinen valkosipulin kynsiä
- Mustapippuria, suolaa

Valmistaminen
1) Keitä kaurapuuro kattilassa ja paista jauheliha paistinpannulla
2) Kun jauheliha on ruskistettu lisää jauhelihaan valkosipuli murskattuna ja jalopenot pilkottuna
3) Mausta jauheliha mustapippurilla ja suolalla
4) Sekoita jauheliha ja kaurapuuro
5) Tarjoile syvissä lautasissa
6) Karkoittaa varmasti inkvisiittorit tai muut, kenet haluat karkoittaa!













belboo96
Ylläpitäjä

225 viestejä
147 maine

IGN: belboo96
Tekijältä belboo96 » Yli 3 vuotta sitten
Aldyrian kaakao (Hurmionmaan kaakao) (Cacao de Cuba)

Ainesosat
-Maitoa 3dl tai 4dl
-pari teelusikallista ruokokidesokeria
-Leivonta kaakaojauhoa
-Tilkka kermaa
-Tummaa rommia 4cl (Apotin valinta: Havana club anejo 7 anos)

Valmistaminen
1) Laita maito kattilaan ja lämmitä, maito ei saa missään nimessä kiehua, laita myös sokeri ja kaakaojauho.
2) Sekoita ja hämmennä niin pitkään että sokeri ja kaakaojauho on liuennut maitoon, ei saa kiehua.
3) Jos kiehuu aloita alusta ja mene nurkkaan itkemään.
4) Lisää kerma, hämmennä kerma ja ota kattila liedeltä.
5) Tässä vaiheessa voit laittaa vaikka haluamaasi tarjoilu astiaan 4cl tummaa rommia ja kaataa kaakao tarjoiluastiaan.
6) Nauti.
 







belboo96
Ylläpitäjä

225 viestejä
147 maine

IGN: belboo96
Tekijältä belboo96 » Yli 2 vuotta sitten
Tulivuoren maksa

Ainesosat
-
Riisi 260g.
-Maksa 100g
- 1-2 keltasipulia.
-Voita, semmonen hyvä nökö.
-Valkoviini, varaa riittävästi.

Valmistaminen
1) Valmistele maksa (ei oma), kalvo irti, ja leikkaa sopiviksi kuutioiksi.
2) Leikkaa sipuli pieneksi paloiksi ja kuullota se pannulla.
3) Kun sipuli on kuullotettu, lisää pannulle voita ja viiniä ja riisi.
4) Ruskista maksa pannulla, lisää sitten riisin ja sipulin sekaan.
5) Mausta suolalla ja pippurilla, anna hautua kypsäksi.
6) Tarjoile ja syö.
7) Valmistele maksa (oma).







belboo96
Ylläpitäjä

225 viestejä
147 maine

IGN: belboo96
Tekijältä belboo96 » Yli 2 vuotta sitten
Himokas vanukas

Ainesosat

-Maitorahka
-Kerma
-Sokeri
-Digestivekeksejä
-Suklaarouhetta

Valmistaminen
1) Lisää kattilaan kermaa ja sokeria, keitä niitä kasaan tavoitteena saada siitä kinuskia aikaiseksi.
2) Kaada kulhoon maitorahka, kinuski, digestivet ja suklaa rouhe.
3) Sekoita ne yhteen.
4) Syö lusikallinen.
5) Käy yössä ja tule takasin kotiin.
6) Syö kulhollinen vanukasta.
7) Mene nukkumaan.







belboo96
Ylläpitäjä

225 viestejä
147 maine

IGN: belboo96
Tekijältä belboo96 » Noin vuosi sitten
Hovin pizza
Pitsa reseptiikkaa joka kelpaisi jopa kuningas Tammimiekalle!

Aineosat
-
Juustoa reippaasti (emmental-mozzarrella)
-Jauhoja
-Kuivahiivaa
-Vettä
-Suolaa
-Salami
-Sipuli
-Timjami & rosmariini
-Valkoviinietikka
-Paseraattutomatti
-Mustapippuri

Valmistaminen
1) Lisää kulhoon kädenlämpöistä vettä, 1/2 ruokalusikallista suolaa, kuivahiivapussi, lisää hienoa vehnäjauhoa niin pitkään että massasta muotoutuu taikina.
2) Vaivaa taikinaa niin kauan että se on kiinteä ja ei tartu enää käsiin tai pöytään, käytä apuna karkeita vehnäjauhoja. Anna sen vetäytyä kuumassa vesihauteessa.
3) Valmista kattilassa pizzakastike kaatamalla paserattutomaatti kattilaan, lisää korkillinen valkoviinietikkaa, mustapippuria, hyppysellinen suolaa avaamaan makuja, rosmariinia ja timjamia.
4) Keitä pizzakastike kasaan, jos tomaatin happamuus puskee läpi lisää hieman sokeria.
5) Tee taikinasta pizza pohja, veivaa se mahdollisimman ohueksi, käytä apuna niitä karkeita jauhoja.
6) Kuset kuitenkin niin tee uus pizzapohja.
7) Laita sopivasti pizzakastiketta pizzapohjalle, sitten juusto ja sen päälle salami ja sipuli, kun täytteet laitetaan juuston päälle tulee niistä mukavan paahtuneita.
8) Pizza niin kuumaan uuniin kuin mahdollista, tarkkaile juustoa pinnalla ei saa mennä liian tummaksi.
9) Pizza on valmis kun se ei ole raaka. Pässi :D
10) Syö pizza







Ydda
Ylläpitäjä

238 viestejä
104 maine

IGN: Ydda
Tekijältä Ydda » Noin vuosi sitten
Merimiesten liha
Kun Aldyrian joukot sotivat Falkviria vastaan Ixiaan kaukaisella mantereella, olivat merimatkat Zürngradista sinne ja takaisin pitkiä. Urheat aldyrialaisupseerit tarvitsivatkin näitä matkoja varten ruoan, jonka ainesosat eivät pilaantuisi matkan aikana, mutta joka tyydyttäisi upseerismiesten nälän tarjoten samalla mahtavan kulinaristisen elämyksen.

Ainesosat
- Naudan liha (mieluiten sisäfile, mutta ulkofilekin käy)
- Valkosipuli
- Suola (suurikiteinen)
- Pippuri (valinnainen)

Valmistus
1) Tarkastele lihaa. Leikkaa siitä pois suurimmat reunoilla olevat läskit, jänteet ja kalvot. Halutessasi voit jättää läskit tuomaan lisää makua, mutta usein se piilottaa taakseen jänteitä tai kalvoja, siksi itse poistan yleensä sen. Veitsen kannattaa olla mahdollisimman terävä.
2) Kuivaa talouspaperilla pihvit kaikilta puolilta. Paras tekniikka on mielestäni töpötellä pihviä talouspaperilla.
3) Aseta pihvit vuokaan, siten että niillä jokaisella on omaa tilaa. Ei siis päällekäisiä pihvejä.
4) Kuori valkosipulit ja purista ne pihvien päälle. Valele pihvien molemmat puolet valkosipulilla.
5) Suolaa pihvit molemmilta puolilta runsaasti. Tässä vaiheessa voit myös lisätä vapaaehtoisen pippurin osaksi kuivamarinadia.
6) Aseta pihvit takaisin vuokaan ja peitä vuoka kelmulla.
7) Laita vuoka jääkaappiin ja jätä se sinne suolan määrästä riippuen 30min ja 1t30min väliseksi ajaksi. Jos pihvit ovat täysin suolan peitossa on sopiva aika 30min, muutoin pihveistä tulee liian suolaisia.
8) Ota halutun marinointiajan kuluttua pihvit ulos jääkaapista ja pyyhi valkosipuli sekä suola pois niistä. Pihvit voi myös huuhdella kevyesti vedellä, mutta se ei ole pakollista. Ole huolellinen, ettei suolakiteitä jää pihveihin.
9) Kuumenna pannu liedellä tai grillillä tulikuumaksi. Kuumuus on sopiva kun pekoni alkaa käpristyä välittömästi pannulla, pekonilla on siis mahdollista testata kuumuus jos ei ole varma.
10) Laita pihvi(t) pannulle siten, että niillä on hyvin tilaa eivätkä ne kosketa toisiaan tai laitoja. Peitä pannu kannella kunnes pihvin alalaidassa alkaa näkyä ensimmäisiä merkkejä ruskettumisesta (~1min30sec).
11) Poista kansi ja käännä pihvi toisin päin. Älä laita kantta pannulle. Paista kunnes pihvin alla alkaa näkyä rusketusta (~1min30sec).
12) Poista pihvi(t) pannulta. Pihvin kypsyysaste on tässä vaiheessa Medium, kenties Medium+ tai -, kuumuudesta riippuen. Voit säädellä kypsyysastetta pitämällä pihviä pidemmän tai lyhyemmän ajan kannen alla kohdassa 10 tai laittamalla kannen myös kohdassa 11. Pihvit ovat yleensä kuitenkin yleisen konsensuksen mukaan parhaita, kun ne ovat kypsyysasteeltaan Medium.
13) Tarjoile kokonaisena tai suikaleina. Syö pihvi ja nauti.







Funnis
Pelaaja

35 viestejä
43 maine

IGN: Funnis
Tekijältä Funnis » Noin vuosi sitten
Kääpiön Kives (Herkulliset lihapullat)

Ainesosat:

- 1 pussi sipulikeittojauhetta
- 1 tölkki kermaviiliä
- 1/2dl korppujauhoja
- 1 kananmuna (sori boo)
- 400g jauhelihaa (Kokin valinta; 10% naudan jauheliha)
- 50g parmesaaniraastetta


Valmistaminen
1) Esilämmitä uuni 225°C
2) Sekoita ainekset kulhossa kunnolla.
3) Pyörittele lihapullat uunipellille. Taikinasta tulee noin 12 isoa lihapullaa.
4) Paista lihapullia (Kääpiön kiveksiä) uunissa noin 15 minuuttia. 15 minuutin jälkeen sammuta uunista lämmöt ja anna vielä olla noin 2 minuuttia, jos haluat hieman kovemman pinnan lihapullille.
5) Ota lihapullat ulos uunista jäähtymään hetkeksi. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja ruskean kastikkeen kanssa. Sopii myös vetehisen veren ja Rautahovilaisen marjahillon kera.








Ydda
Ylläpitäjä

238 viestejä
104 maine

IGN: Ydda
Tekijältä Ydda » Noin vuosi sitten
Tee se it se jää tee
(Sokeriton)

Ainesosat:
-Vesi
-Tee
-Hermesetas

Valmistaminen
1) Valmista jääpaloja. Yleensä noin kahdeksan kappaletta on riittävä määrä, mutta kannattaa valmistaa kerralla enemmänkin.
2) Keitä vesi.
3) Kaada keitetty vesi lasiin, siten että vesi täyttää lasista vähintään ½ ja enintään ¾. 
4) Uuta tee lasiin. Jos käytät teepussia, kannattaa pussi asettaa lasiin jo ennen veden kaatamista, jotta vesi kulkeutuu kaadettaessa pussin lävitse.
5) Kun tee on haluamasi vahvuista, poista teepussi ja lisää haluamasi määrä hermesetasia. Jäätee mielletään yleensä varsin makeaksi, siispä sopiva määrä vaihtelee maustasi riippuen neljästä seitsemään hermesetakseen, ainakin jos teet jääteesi puolen litran tuoppiin.
6) Sekoita, kunnes hermesetas on liuennut teehen.
7) Täytä lasi kukkuralleen jääpaloja. Työnnä lusikalla paloja myös syvemmälle, jotta juomasi jäähtyy tasaisen nopeasti.
8) Juo juomasi.







belboo96
Ylläpitäjä

225 viestejä
147 maine

IGN: belboo96
Tekijältä belboo96 » Noin vuosi sitten
Taarmelainen herkkukeitto
Hyvää arkeen tai juhlaan, tätä syö Taarmelainen tehtaanjohtaja kuin tehdastyöläinenkin!

Ainesosat:
-3
 ihan tavallisen kokoista sipulia
-2dl kermaa
-4dl vettä
-170g juustoa (Apotti suosittelee jotakin vahvaa juustoa kuten parmesan, apotti tosin käytti itse jutkupäissään emmentalia)
-500g sieniä (Apotti käytti herkkusieniä, tälläkään ei oo mitään väliä laita vaikka perunoita)
-Suolaa sopivasti
-Mustapippuria sopivasti (Unohin ite mut laita tätä, se vahvistaa sienien ja kerman ja juuston makuu!!!!)
-Sokeria hieman.

1) Pilko sipulit, heitä kattilaan, laita sekaan öljyä, suolaa ja sokeria. (sokeri on sitä varten että toi sipuli karamelisoituu nopeampaa)
2) Karamelisoi sipuli miedolla lämmöllä apotti käytti lieden keskilämpöä, siihen menee noin 30min.
3) Laita sekaan sienet sopivina siivuina, paista sienistä nesteitä pois.
4) Lisää kerma ja vesi, anna sipulin ja sienien hautua hieman nesteissä, noin 5-10min.
5) Vedä sauvasekottimella keitto sileeks.
6) Lisää juusto ja anna sopan hautua jälleen sopivalla lämmöllä.
7) Laita soppa vaikka kylmälle liedelle ja anna sen vetäytyä noin 5min.
8) Syö ruoka.
9) Lähde joko kylpemään rahassa tai pesemään öljyiset kätesi.