belboo96
Ylläpitäjä

225 viestejä
147 maine

IGN: belboo96
Tekijältä belboo96 » Noin vuosi sitten
Tuhtihöyste

Tuhtihoyste, tai aatelisille tutummalta nimeltä suklaa vanukas on pitkin mannunmaata lähinnä aatelisten keskuudessa levinnyt jälkiruoka, joskus suurimmat herkkusuut syöpöttelevät sitä makean himossa myös välipalana. Tuhtihöyste on ainoimpia ylhäisiä ruokia jotka ovat myös jotenkin määriteltynä saavutanut kansan keskuudeen. Se johtunee siitä että höysteen ainesosat ovat kaikkien saatavilla, ei halpoja mutta saatavilla. Joskus sillon tällöin renkikin saattaa käyttää säästöjään siihen että voi hetken aikaa syödä kuin aatelinen. Höysteen reseptiikka vaihtelee paljon hovista ja kartanosta riippuen. Tämä ohje on varastettu suoraan yhen Taikametsän kuningaskunnan hovikeittiöstä:

-1l maitoa
-sokeria riittävästi 2-4dl (oman makean himon mukaan, mitä enemmän sokeria on sitä tuhdimpi höyste!)
-Maissitärkkelys noin 2dl
-leivontakaakaojauhoa 3 isoa rkl

1) Lämmitä maito, hämmennä koko ajan tai vitun paska palaa pohjaan.
2) Luuseri poltti maidon. (hyppää kohtaan 5 mikäli et polttanut maitoa)
3) Asetu sikiöasentoon ja itke
4) Käy lisää maitoa lähimmältä meijeriltä
5) lisää sokeri ja kaakaojauhot kun maito on lämmentynyt mutta ei kiehu, maidon lämpö on tässä kohtaa sopiva kun sormea voi vielä pitää maidossa mutta maito tuntuu kuumahkolta, mikäli oot hygieniahörhö tms, voit pitää etusormea kattilan reunassa jos sormea voi pitää kattilan reunassa niin että et saa 3-asteen palovammoja mutta se tuntuu lämpimältä on se riittävän lämmin.
6) Kun seos on höyryävän kuuma ja oikeasti kuuma voi maissijauhot lisätä pikku hiljaa, näin estetään paakkuuntuminen. maissitärkkelys ei myöskään saa muodostua "kasaksi" seoksen päälle koska muuten paakkuuntuu.
7) Sekoittele seosta niin pitkään että se on sopivan paksua, maissitärkkelystä voi lisätä aina oman mieltymyksen mukaan.
8) Bonarina voit nauttia vanukkaan kermavaahdon ja kinuskikaskitteen kanssa.
9) Nauti ja koe todellinen yltäkylläisyys.
10) Palaa hallitsemaan kuningaskuntaasi tai pese multaiset kätesi ja painu pellolle.