belboo96
Ylläpitäjä

225 viestejä
147 maine

IGN: belboo96
Tekijältä belboo96 » Yli 3 vuotta sitten

1: Yleistä

a) Kaikki modit ovat kiellettyjä, paitsi Optifine. Tämä pitää sisällään muokatut launcherit, joita ei välttämättä muuten modeiksi laskettaisi.

b) Hurmoksen resurssipakettia ei saa käyttää muualla kuin Hurmoksessa tai yksinpelissä. Hurmoksen resurssipakettia ei saa selata, käsitellä, esitellä tai muokata ilman erikseen kysyttyä lupaa.

c) Hurmoksen maailmaa ei saa ladata omalle koneelle kokonaisuudessaan tai edes osissa.

d) Combat-loggaaminen on kielletty. Combat-loggaamiseksi lasketaan myös tilanteet, joissa vahinkoa ei tehdä, mutta tilanne on muutoin painostava.

e) Muista palvelimista puhuminen mainostusmielessä tai sopimattoman pitkittyneesti on kielletty.

f) Hurmos on roolipelipalvelin. Tämä tarkoittaa, että Hurmoksessa tulee ensisijaisena pelityylinä olla roolipeli, eikä esimerkiksi normaali survival tai factions. Jokaisella hahmolla tulee olla edes yksi, vähintään hento side muuhun yhteiskuntaan. Mikäli tällaista ei ole, ei hahmo ole roolipelihahmo.

 

2: Rakentaminen

a) Toisten rakennelmiin ei saa koskea ellet omaa roolipelillistä oikeutusta siihen. Mikäli oikeutuksesi on rikollista toimintaa, tulee toiminnan olla harkittua ja tilanteeseen sopivaa.

b) Pixel-art on kiellettyä paitsi lattiakuvioinnissa ja siinäkin tulee käyttää tavanomaisia lattiamateriaaleja. Mattoihin voi tehdä kuvioita.

c) Rakennusten tulee noudattaa keskiaikaista tai renesanssiaikaista rakennustyyliä.

d) Rakennusten tulee olla huolellisesti tehtyjä ja niiden tulee olla rakenteeltaan realistisia sekä noudattaa fysiikan lakeja.

e) Kotieläimiä ja lemmikkejä saa olla rajatuilla alueilla vain maksimissaan kaksi per neliömetri. Portaikkoja, oviaukkoja, ikkuna-aukkoja tai tikkaita ei lasketa osaksi neliömetrejä.

f) Punakivikellot ovat kiellettyjä, mikäli niitä ei voi kytkeä pois päältä. Kytkettävät kellot tulee kytkeä pois päältä ennen palvelimelta poistumista.

g) Luonnon ja maisemien tahallinen tuhoaminen tai huonoon kuntoon jättäminen on kiellettyä.

h) Asetettujen säilytyskykyisten palikoiden tulee olla sijainneissa, joissa ne voi saada auki ilman grieffaamista. Kuitenkin aivan maan pinnan alle asetetut tällaiset palikat voi peittää mullalla, soralla tai hiekalla.

i) Rakennelmiin tulee olla pääsy ilman palikoiden rikkomista.

 

3: Bugit ja Exploitit

a) Mikäli löydät bugin tai exploitin, olet velvoitettu ilmoittamaan siitä ylläpidolle heidän haluamaansa ilmoituskanavaa pitkin ensitilassa. Tämänhetkinen ilmoituskanava on https://forms.gle/MT6crbHJz6k67Rdb9

b) Bugeja ja/tai exploitteja ei saa käyttää pelikokemusta helpoittavasti tai hyödyntävästi.

c) Bugeista ja/tai exploiteista ei saa kertoa eteenpäin ylläpitoon kuulumattomille henkilöille.

 

4: Käyttäytyminen

a) Kaikkia kanssapelaajia tulee kohdella asianmukaisella kunnioituksella ja ystävällisellä sekä auttavaisella asenteella.

b) Erityisesti uusia pelaajia kohden tulee olla avoinmielinen ja avulias. Pienten vihjeiden antaminen on sallittua, mutta ratkaisujen ei.

c) Huonoa kielenkäyttöä sekä pahennusta aiheuttavia sanoja tulee välttää. Tiettyjen yleisesti pahennusta aiheuttavien sanojen käyttö on kielletty.

d) Roolipelillisillä kanavilla käytös on vapaata, kuitenkin siten että puheille löytyy aina selkeä roolipeliin kuuluva syy.

e) Kaikkia pelaajia tulee kohdella kuin alle täysikäistä, ellet ole varma kanssapelaajiesi i’istä.

 

5: Roolipelin rajoitteet I

a) Massamurhaaminen, eli toistuva murhaaminen murhaamisen tai jonkin aatteen puolesta, on kiellettyä ilman ylläpidon hyväksymää sodanjulistusta kahden tai useamman organisaation välille.

b) Rikolliseen toimintaan tulee olla tarkoin pohdittu moraalinen oikeutus sekä rikosten tulee olla huolellisesti suunniteltuja.

c) Metapelaaminen on kielletty. Hahmosi tietää ainoastaan asioita, joita se on kuullut roolipelillisillä kanavilla tai lukenut kirjoista, kylteistä ja kirjeistä. Hahmosi on myös tietoinen yleisestä maailman tilanteesta. Hahmosi ei voi oman taustatarinansa kautta olla tietoinen kätköistä, magiasta, mustasta magiasta, tieteestä, alkemiasta tai tautien parantamisesta, ellei hahmosi ole erikseen ylläpidon määrittämä niin kutsuttu lore-hahmo.

d) Meneillään olevista roolipelillisistä tilanteista ja/tai tapahtumista ei saa puhua roolipelin ulkopuolella, ellei kyseinen tilanne ole täysin tai lähes yhdentekevä kaikkien osallistujien osalta.

e) Kahdella hahmolla ei voi olla samanlainen skini.

f) Hahmosi kuolee pysyvästi seuraavilla tavoilla: hirttyminen, roviolla palaminen, leikkauspöydälle kuoleminen, ylläpidon määrittämä erityinen tapa, mikä tahansa kuolinsyy erikseen merkityillä permadeath-alueilla.

 

6: Roolipelin rajoitteet II

g) Mikäli pelaat useammalla kuin yhdellä tilillä, voi vain yksi hahmoistasi olla kerrallaan merkittävässä johtaja-asemassa. Hahmosi eivät saa olla riippuvaisia toisistaan, eivätkä olla haltijoina samoissa omistuksissa tai työläisinä samoissa tai saman alan organisaatioissa yhtä aikaa. Hahmosi eivät saa hyötyä itseisarvoisesti toistensa toimista. Hahmosi eivät saa olla yhteydessä ainoastaan toisiinsa. Mikäli jokin tilanne on mahdollista hoitaa ilman hahmojesi interaktiota, tulee kyseinen tilanne toimittaa niin. Samalla hahmolla voi olla vain yksi pelaaja.

h) Liukuhihnahahmot ovat kiellettyjä. Kun hahmosi kuolee, seuraava hahmosi ei saa omata täysin samoja luonteenpiirteitä koskaan eikä harjoittaa saman alan ammattia kahteen kuukauteen kuin edellinen hahmosi. Uusi hahmosi ei saa olla sukua edelliselle hahmollesi tai hänen ystävilleen. Hän ei myöskään voi olla edellisen hahmosi tai hänen ystäviensä ystävä, ellei hahmon vaihtumisesta ole kulunut vähintään kuukausi. Mikäli pelaat useammalla kuin yhdellä tilillä, lasketaan kaikkien tiliesi hahmot hahmoiksesi.

i) Murrot ja varkaudet ovat sallittuja vain kohdehenkilön ollessa palvelimella. Mikäli kohteena ei ole yksityishenkilö, tulee paikalla olla vähintään yksi organisaation jäsenistä. Rikollisorganisaatiot tulee ilmoittaa ylläpidolle ja niillä tulee olla tietty agenda sekä vähintään kolme jäsentä. Vangit lasketaan vangitsijansa tilapäiseksi omaisuudeksi. Mikäli varkaalla on hallussaan kohteen avain, voi avainta hyödyntäen suorittaa varkauksia, vaikka kohdehenkilö ei olisi paikalla, mikäli kohdehenkilö on ollut paikalla viimeisen tunnin aikana.

j) Magiasta, mustasta magiasta, lore-paikoista, tieteestä, alkemiasta ja tautien parantamisesta ei saa kertoa toisille roolipelin ulkopuolella mitään.

 

7: Käskynalaisuus

a) Olet velvollinen noudattamaan Hurmoksen sääntöjä.

b) Olet velvollinen noudattamaan ylläpidon sinulle antamia käskyjä, mikäli annetut käskyt noudattavat hyvää esimiestapaa ja ovat laillisia sekä toteuttamiskelpoisia.

c) Olet velvollinen ilmoittamaan mikäli et pysty noudattamaan jotakin sääntöä tai käskyä ja tarkentamaan miksi näin on.

d) Olet velvollinen ylläpitämään omaa tietämystäsi Hurmoksen säännöistä ja niihin tehdyistä sekä mahdollisesti tehtävistä muutoksista.

e) Ylläpitäjillä on käskyvalta valvojiin.

f) Omistajalla on käskyvalta ylläpitäjiin sekä valvojiin.

g) Mikäli jatkat pelaamista, hyväksyt säännöt.