Keksistinen
Aatelinen

14 viestejä
6 maine

IGN: Keksistinen
Tekijä: Keksistinen » yli 2 vuotta sitten

Talousuudistus

Tervehdys kaikille valtakunnan asukkaille. Tässä kirjoittaa valtakunnan keskuspankin johtaja, Keksistinen. Asiani on tärkeä nimittäin, se koskee koko valtakunnan laajuista talousuudistusta, joka vaikuttaa jokaiseen valtakuntalaiseen. 27.6.2018 Pidettiin kuninkaallisella risteilijällä Neptunuksella seminaari, jossa me asioihin vaikuttavat henkilöt kävimme yleisesti talousuudistuksen keskeisimmät asiat läpi, ja haluan tuoda julkisesti esille mitä seminaarissa käsiteltiin. Aluksi haluan kertoa missä talousuudistuksessa on kyse.

Mikä Talousuudistus on?

Talousuudistus on koko valtakunnan laajuinen uudistus, joka koskee nimenomaan taloutta, eli raha-asioita, kaupankäyntiä jne. Kaikkea talouteen liittyvää. Talousuudistuksen tarkoituksena on parantaa valtakunnan taloutta ja yhtenäistää rahan arvoa. Sisäministeri Yddan Sanoin: ”Talous voi paremmin, kun se perustuu vahvemmin pelaajiin.” Mutta siihen tavoitteeseen päästäksemme meidän on otettavia muutamia uudistuksia käyttöön. Merkittävin uudistus koskee pankkilaitosta. Valuutan vaihto ei tule enää toteutumaan Zürngradin keskuspankin Pankkiiri npc:n välityksellä. Tämä tarkoittaa sitä että pankkiiri npc tulee poistumaan käytöstä.  Valuutan vaihto toteutuu jatkossa pankkivirkailijan, pankkiirin tai pankeissa sijaitsevissa valuutan vaihto kauppa-arkkujen välityksellä. Tämä tarkoittaa sitä, että valtio ei maksa palkkoja suoraan käteen vaan tositteilla, ja tositteet tuodaan pankkiin lunastettavaksi. Lukijalla saattaa herätä kysymys: ”Mitä teen, kun asun kaukana Zürngradista?” Kysymys on ymmärrettävä syrjäisemmällä seudulla asuville. Palaamme siihen seuraavassa väliotsikossa.  

Keskuspankki ja sivupankit

Keskuspankki sijaitsee Aldyrian valtakunnan pääkaupungissa Zürngradissa. Keskuspankin tehtävänä on kontrolloida ja valvoa kaikkea pankkilaitoksen sisäistä toimintaa. Sivupankit toimivat Zürngradin ulkopuolella. Esimerkiksi Tenebraessa tai Eleutheriassa. Keskuspankki palkkaa tarvittaessa pankkiireita ja pankkivirkailijoita tarpeen mukaan sivupankkeihinsa. Jos paikallishallinto haluaa rakentaa oman pankkinsa, siitä tulee keskustella Pankinjohtajan kanssa. Sivupankkien tehtävänä on palvella Zürngradin ulkopuolella asuvia valtakunnan asukkaita. Sivupankit toimivat keskuspankin alaisina.

Yksityis- ja yritystilit

Pankkilaitos ottaa käyttöönsä yksityis- ja yritystilit. Yksityinen tili on kohdennettu henkilökohtaiseen käyttöön. Ei yrityksen. Yritystilit ovat vain yrityksille suunnattuja. Yritystilit mahdollistavat palkkojen maksamisen ulkopuolistamisen kokonaan. Yritys voi valtuuttaa tilin käyttöön luottamusmiehen, joka voi tallettaa ja nostaa rahaa yrityksen tililtä. Yritystiliä voi käyttää useampi henkilö. Yritystili on myös huomattavasti halvempi yksityiseen tiliin verrattuna. Yritystilin saamiseen on kuitenkin muutamia kriteereitä. Yrityksen on laadittava tarkka toimintasuunnitelma. Ohjeet toimintasuunnitelman laatimiseen, kun asia on ajankohtaisempi.

Lainauudistus

Keskuspankki ottaa lainoja koskevan uudistuksen käyttöön. Lainoille ei ole asetettu toistaiseksi kiinteää korkoa tai ylärajaa. Lainaa hakiessa lainanhakijan tulee tehdä kirjallinen lainahakemus. Lainaa ei myönnetä, mikäli lainanhakijalla on rikosrekisteriä tai muuta epäilyttävää tilillään. Lainoja voi hakea suoraan Pankkiirilta tai Pankinjohtajalta. Tarkemmat ohjeet kirjallisen lainahakemuksen tekemiseen tulee myöhemmin.

Talousuudistus astuu voimaan 3.7.2018
 
 
Ystävällisin terveisin, Pankinjohtaja, Keksistinen.