Haskraw
Pelaaja

54 viestejä
88 maine

IGN: Haskraw
Tekijältä Haskraw » Yli 5 vuotta sitten

Tenebraen kaupungin säädökset

Seuraavat säädökset ovat voimassa Tenebraen kaupungissa ja sen välittömässä läheisyydessä. Säädökset pätevät lisäksi myös erämailla, mikäli Tenebrae on lähin paikallishallintokeskus. Näiden säädösten lisäksi pätevät Tenebraessa tietysti myös Aldyrian lait ja aluehallintoneuvoston asetukset. Porttikiellon Tenebraesta saanut on näiden säädösten ulkopuolella, kuten myös inkvisition sekä karmiinikaartin etsintäkuulutetut, noidat sekä lainsuojattomat. Säädökset on hyväksynyt Aldyrian kuninkaallinen ministeriö valtakunnan sisäisille asioille.

 
  • Kiinteistöihin kellarin rakentaminen, alkuperäisten seinien, katon tai lattian muokkaaminen, resurssien tai palvelujen kauppaaminen kaupungilta ostetussa kiinteistössä, alkoholin valmistaminen sekä viljan kasvattaminen Tenebraen sisällä olevassa/lla rakennuksessa tai tontilla vaatii kaupunginjohdolta erillisen maksullisen luvan, kirjallisena. (10.10.-18)
 
  • Tenebraessa työsuhteessa olevan täytyy asua Tenebraessa, joko työsuhdeasunnossa tai ostetussa rakennuksessa. Tämä koskee työläisten lisäksi myös yrittäjiä, eli niitä jotka eivät saa kaupungilta suoraan palkkaa. (10.10-18)
 
  • Rikoksen kohteeksi joutuneen uhrin täytyy itse tehdä tapahtuneesta rikosilmoitus, tapauskohtaisesti suullinenkin ilmoitus käy, jotta tapausta aletaan tutkimaan vartioston toimesta. (27.19.-18)

 

Rikosten tunnusmerkistö

 

Murha

Toisen alamaisen suunniteltu hengen riistäminen. (10.10.-18)

 

Massamurha

Monen alamaisen hengen riistäminen lyhyen ajan sisällä. (HUOM! Ylläpito voi nähdä kohtuuttoman massamurhan sääntörikkomuksena, joten ethän tapa holtittomasti ja ilman mitään roolipelillistä syytä.) (10.10.-18)

 

Tappo

Toisen alamaisen hengen riistäminen tarkoituksellisesti (hetken mielijohteesta tms.). (10.10.18)

 

Kuolemantuottamus

Toisen alamaisen hengen riistäminen vahingossa. (10.10.-18)

 

Päällekarkaus

Toisen alamaisen vahingoittaminen. (10.10-18)

 

Uhkailu

Toisen alamaisen uhkailu häneen kohdistuvalla rikoksella. (10.10.-18)

 

Aatelisen loukkaaminen

Aatelissäädyssä olevan alamaisen loukkaaminen sanoilla tai teoilla. (10.10.-18)

 

Kidutus

Toisen alamaisen satuttaminen tiedon saamiseksi. (10.10.-18)

 

Salakuuntelu

Yksityisten keskustelujen luvaton kuuntelu. Keskustelu on yksityinen sitä käytäessä suljettujen ovien takana. (10.10.-18)
 

Vainoaminen

Toisen alamaisen jatkuva seuraaminen, vahingoittaminen, tappaminen, häiritseminen, salakuunteleminen tai ahdistelu. (10.10.-18)

 

Vakoilu

Toisen alamaisen jatkuva luvatta seuraaminen ja salaa katseleminen. (10.10.-18)

 

Kiristys

Toiselta alamaiselta palvelun tai esineen saaminen uhkaamalla jonkun henkeä ja terveyttä tai omaisuutta. (10.10.-18)

 

Nöyryytys

Toisen alamaisen julkinen nöyryytys. (10.10.-18)

 

Vapaudenriisto

Toisen alamaisen vangitseminen, kahlitseminen tai liikkumattomaksi saaminen. Väliaikaiseen vapaudenriistoon on kuitenkin oikeus vartiostolla, karmiinikaartilla ja inkvisitiolla. (10.10.-18)

 

Taskuvarkaus

Toisen alamaisen repusta varastaminen. (10.10.-18)

 

Asuntoon tunkeutuminen

Toisen alamaisen omistuksessa olevaan rakennukseen luvatta tunkeutuminen. On luvatonta mennä asuntoon, vaikka ovi tai ikkuna olisikin auki. (10.10.-18)

 

Murtovarkaus

Toisen alamaisen omistamasta rakennuksesta varastaminen. (10.10.-18)


Porttikiellon kiertäminen

Porttikiellot asettaa kaupunginjohto, ja se tarkoittaa ettei porttikiellon saanut henkilö saa astua varpaallansakaan Tenebraen alueelle. Kaupunkiin saapuminen porttikiellosta huolimatta johtaa sanktioihin. (10.10.-18)

 

Lemmikkieläimen tappo

Toisen alamaisen omistaman eläimen tappo (koirat, kissat, papukaijat, hevoset). Vapaasti vaeltavia eläimiä kuten lehmiä on kuitenkin sallittu tappaa, mikäli ne eivät ole hevosia. Kaikki Tenebraen sisällä vaeltavat villihevoset ovat kaupungin omistuksessa. (10.10.-18)

 

Tenebraen lähimaaston muokkaaminen

Tenebraen lähimaastoon rakentaminen tai sen muokkaaminen ilman kaupunginjohdon kirjallista lupaa on rangaistavaa. (HUOM! Näethän eron maisemagrieffin ja yksittäisen puun kaatamisen tai rakennuksen tekemisen välillä.) Poikkeuksena Tenebraelle työskentelevät puunhakkaajat saavat kaataa puita kaupungin läheltä, mikäli taimet istutetaan takaisin. (10.10.-18)

 

Eläinten pito

Eläinten pitäminen sisätiloissa aitauksen tai tallikarsinan sijasta on kielletty, lukuunottamatta ns. lemmikkieläimiä. Mikäli tarvitset kotieläimille yksityisen aitauksen kaupungin sisältä, otathan yhteyden kaupunginjohtoon. Kaupunki vuokraa hevosille karsinoita yksityistalleista. (10.10.-18)

Vartioston vastustaminen

Pidätyksen vastustaminen, pitkittäminen tai vaikeuttaminen. Annathan ruumiintarkastuksen ja pidätyksen tai saattamisen tutkintavankeuteen sujua sulavasti, jottet joudu suurempiin vaikeuksiin. (27.10.-18)

 

Tiettyjä standardisoituja rangaistuksia

 

Hevosen tappo

Kaupungin omistuksessa olevan hevosen luvaton tappo. Näihin hevosiin lasketaan mukaan kaduilla kuljeskelevat villihevoset, sekä yksityistalleissa olevat hevoset. Sakko normaalitilanteessa 4 kultakolikkoa. (10.10.-18)
 

Viljan varastaminen

Kaupungin pelloilta viljan vieminen luvatta. Ainoastaan rengit ja vapaatyöntekijät saavat kerätä meloneita, kurpitsoja, vehnää, riisiä, porkkanoita, perunoita, kaakaopapuja sekä sokeriruokoa. Varastetun viljan määrästä riippuen sakkoa normaalitilanteessa 32 hopeataalerista viiteen kultakolikkoon. (10.10.-18)
 

Peltojen tuhoaminen

Kaupungin peltojen pilaaminen hyppimällä tai muulla vastaavalla. (HUOM! Peltojen tuhoaminen voidaan laskea grieffiksi suurissa määrin. Ylläpito määrittelee, mistä rangaistaan roolipelin ulkopuolella. Ethän siis tuhoa peltoja ilman järkevää roolipelillistä syytä ilman kohtuuksia.) Sakko normaalitilanteessa yhdestä kultakolikosta kuuteen kultakolikkoon. (10.10.-18)
 

Eläinten tappo aitauksista

Kaupungin eläinten luvaton tappaminen aitauksista on ehdottomasti kielletty. (Mikäli aitaukseen ei olla jätetty enempää kuin kaksi eläintä, on kyseessä sääntörikkomus, paitsi jos sille on järkevä roolipelillinen syy. Ylläpito määrittelee jälleen missä raja roolipelin ja sääntörikkomuksen välillä menee.) Sakko normaalitilanteessa yhdestä kultakolikosta kymmeneen kultakolikkoon. (10.10.-18)


Säädökset on päivitetty viimeksi 10.10.-18

 







Raikasta
Pelaaja

13 viestejä
3 maine

IGN: Raikasta
Tekijältä Raikasta » Yli 4 vuotta sitten

Uusi säädös

Tenebraen uutena pormestarina on velvollisuuteni tehdä uusiä säädöksiä kaupungin alueelle.

Turha soittimien soittaminen
Tenebraen alueella turhaan tai ärsyttämistarkoitukseen triangelin, rumpujen tai torven soittaminen on kielletty. Mikäli kuitenkin osaa soittaa jonkin sävelmän eikä soitteleminen ole sävelillä edestakas vetelyä, on se sallittua. Tenebraen tapahtumissa kuten puheissa soittimien soittaminen on kiellettyä, ilman erillistä lupaa.