Ydda
Ylläpitäjä

238 viestejä
104 maine

IGN: Ydda
Tekijältä Ydda » Noin vuosi sitten
Tätä kyseistä sääntöä voi tulkita muutamalla tapaa, mutta asetan nyt tähän julkiseksi kuinka ylläpito sitä tulkitsee ja kuinka sitä siis tulisi kaikkien tulkita.
Kyseessähän on murtautumiseen liittyvä sääntö, joka kuuluu seuraavasti;
"Murrot ja varkaudet ovat sallittuja vain kohdehenkilön ollessa palvelimella. Mikäli kohteena ei ole yksityishenkilö, tulee paikalla olla vähintään yksi organisaation jäsenistä. Rikollisorganisaatiot tulee ilmoittaa ylläpidolle ja niillä tulee olla tietty agenda sekä vähintään kolme jäsentä. Vangit lasketaan vangitsijansa tilapäiseksi omaisuudeksi. Mikäli varkaalla on hallussaan kohteen avain, voi avainta hyödyntäen suorittaa varkauksia vaikka kohdehenkilö ei olisi paikalla mikäli kohdehenkilö on ollut paikalla viimeisen tunnin aikana."
Ensimmäinen virke on varsin itsestäänselvä. Murrot ja varkaudet ovat sallittuja vain jos kyseisen rakennelman, arkun, oven tai muun vastaavan omistaja on paikalla palvelimella. Tämä koskee myös lukitsemattomista arkuista varastamista, mikäli kyseisen arkun omistaja on helposti selvitettävissä. Helppoa selvitettävyyttä on mm. arkkuun tai sen läheisyyteen kiinnitetty omistajuuden ilmaiseva kyltti tai arkun ollessa jonkin rakennelman sisällä tai lähialueella siihen rakennelmaan kiinnitetyt omistajuutta ilmaisevat kyltit. Omistajuus voi välillä myös selvitä arkun sisällöstä. Lukitsemattomiin arkkuihinhan voi katsoa sisälle sääntöjä rikkomatta, kunhan sieltä ei ota mitään ilman ehtojen täyttymistä.

Seuraavassa virkkeessä käsitellään murtoja ja varkauksia, joissa kohteena ei ole yksi henkilö, yksityishenkilö, vaan organisaatio. Organisaatio voi olla laillinen tai rikollinen. Rikollisorganisaatiosta on säädetty erikseen myöhemmin tässä säännössä ja mikäli tuollaisen organisaation ehdot eivät täyty on arkku (tms. josta voi varastaa tai jonne voi murtautua) asettajansa omaisuutta tai sen omaisuutta kenen tilaan tuo arkku (tms. josta voi varastaa tai jonne voi murtautua) on asetettu.
Tässä vaiheessa herää kuitenkin kysymys, että mitä jos olen itse tuon organisaation jäsen jolta aion varastaa? - Vastaus on yksinkertainen: Ehdot täyttyvät kun olet itse paikalla. Organisaation tuleekin kiinnittää erityistä huomiota palkkaamiensa henkilöitten luotettavuuteen juurikin tästä syystä. Korruptiorikokset ja muut sisäpiiripetturuudet ovat sääntöjen nojalla varsin helposti toteutettavissa.

Seuraava virke määrittelee rikollisorganisaation vaatimukset. Kun vaatimukset täyttyvät, tulee organisaatiosta ilmoittaa ylläpidolle, joka lähtökohtaisesti hyväksyy ilmoitukset automaattisesti ehtojen täytyttyä. Hyvin harvoissa tapauksissa on kuitenkin ylläpidolla mahdollisuus evätä organisaatiohalukkailta organisaation status vaikka ehdot täyttyisivätkin. Tällaisia eväystapauksia voisi olla esimerkiksi rikollisorganisaatioehdokas, joka koostuu roolipelistä viisveisaavista viisivuotiaista - ei jatkoon.

Vangit lasketaan vangitsijansa tilapäiseksi omaisuudeksi. Vankia ei siis saa auttaa pakoon elleivät varastamisesta säädetyt ehdot täyty. Säännöt eivät kuitenkaan estä tätä tavaraa, eli vankia, varastamasta itse itseään eli pakenemasta omatoimisesti.

Mikäli varkaalla/murtautujalla on hallussaan avain murron/varkauden kohteeseen, voi murron suorittaa vaikkei kohdehenkilö tai organisaatio olisi paikalla, mutta näissä tapauksissa tulee paikallaoloehtojen kuitenkin olla täyttynyt viimeisen tunnin aikana. Eli kohdehenkilön tai kohdeorganisaation jäsenen tulee olla ollut paikalla viimeisen tunnin aikana.

Voi olla, ettei laillisten organisaatioiden erityisoikeuksista murtoihin/varkauksiin ole kerrottu/säädetty missään mitään, mutta tietyt lailliset organisaatiot voivat poiketa kaikista varkauteen ja murtautumiseen liittyvistä säädöksistä roolipelillisten oikeutusten nojalla, mutta vain virantoimituksessa. Tämän toteutumista valvoo ylläpito. Tämä lisäys pätee säännön 7.b nojalla alkaen 01.01.2021 omistajan käskemänä.