Weiwu
Valvoja

128 viestejä
10 maine

IGN: Weiwu
Tekijältä Weiwu » Noin vuosi sitten
Neidonlehdon paikallissäädökset                                                                                   24.10.3809
 
Yleissäädökset
  1. Neidonlehtoa johtaa valtuusto sekä sen valitsema paroni.
  2. Paroni valitaan valtuuston äänestyksessä, huutoäänestyksellä.
  3. Paroni nimitetään joko valtuuston toimesta, tai korkeamman viranomaisen, mikäli sellainen on. Jos korkeampi viranomainen on olemassa, ei valtuusto nimitä paronia.
  4. Paronin voi irtisanoa valtuusto epäluottamusäänestyksellä. Irtisanominen tapahtuu välittömästi äänestyksen jälkeen, tai korkeamman viranomaisen hyväksynnän jälkeen, jos korkeampi viranomainen on olemassa.
  5. Paronin virkakausi kestää toistaiseksi.
  6. Paronia voivat sijaistaa järjestyksessä sihteeri, pehtoori, kulttuuritoimenjohtaja, pankinjohtaja, rakennusmestari, vartiostokomentaja. Normaalioloissa paronia voi sijaistaa vain sihteeri.
  7. Neidonlehdossa on mahdollista vallita normaaliolot tai poikkeusolot.
  8. Kunnanvaltuusto koostuu paronista, sihteeristä, pehtoorista, kulttuuritoimenjohtajasta, pankinjohtajasta, rakennusmestarista, vartiostokomentajasta sekä muista mahdollisesti erikseen nimitetyistä jäsenistä.
  9. Kunnanvaltuustoon voi erikseen nimittää jäseniä kunnanvaltuusto tai paronia korkeampi virkamies.
  10. Kunnanvaltuustossa ei voi palvella tuomittu rikollinen, mikäli tuomion päättymisestä on kulunut alle viisi naarmua.
  11. Kunnanvaltuutetut ovat velvollisia jääväämään itsensä kunnanvaltuuston toiminnasta heihin kohdistuvien rikos-/kerettiläisyys- tai noituustutkintojen ajaksi.
  12. Neidonlehdon asukkuuden myöntää paroni. Asukkuus on mahdollista myöntää nuhteettomalle alamaiselle, joka aikoo tehdä töitä Neidonlehdon alueilla. Neidonlehdon asukkuuden voi menettää.
  13. Neidonlehdossa pätevät ylempien tahojen lait ja säädökset. Mikäli ilmenee ristiriita, alistuu lähtökohtaisesti Neidonlehdon säädös.
  14. Neidonlehdon asukkaiden tulee ilmoittaa kunnanhallinnolle, mikäli he muuttavat Neidonlehdon alueelta.
  15. Kunnanhallinnon organisaatioiden johtajien on lukkojen vaihdon aikana ilmoitettava paronittarelle/paronille tai sihteerille avainkoodit.
  16. Addressin on oltava allekirjoitettu vietäessä kunnanvaltuustolle/kunnanvaltuutetulle.
  17. Vakuutuskirjassa on luettava addressin allekirjoittaneen mielipide, sen pitää olla allekirjoitettu ja sinetöity, mikäli sinetti on rikki, ei vakuutuskirja ole voimassa oleva.
Työllisyyssäädökset
  1. Neidonlehdon täysikäiset asukkaat ovat velvoitettuja työntekoon tai aktiiviseen työnhakuun. Hakematta työtä voi olla maksimissaan puolen naarmun ajan.
  2. Työnantajat ovat velvollisia luomaan työntekijöilleen kirjalliset työsopimukset tai nimityspäätökset.
  3. Työntekijällä on oikeus työtodistukseen työsuhteen päättyessä.
  4. Työnantajalla on oikeus irtisanoa yli neljäsosa naarmun töissä käymätön työläinen ilman irtisanomisaikaa tai erillistä ilmoitusta.
  5. Työnantajalla on velvollisuus ilmoittaa aikeestaan irtisanoa työntekijälleen vähintään kolme päivää ennen irtisanomista.
  6. Työntekijällä on velvollisuus ilmoittaa aikeestaan irtisanoutua työnantajalleen vähintään kolme päivää ennen irtisanoutumista.
  7. Työnantajalla on oikeus irtisanoa välittömästi, ilman ilmoitusta työntekijä, joka on tuomittu vakavasta rikoksesta, kerettiläisyydestä tai noituudesta.
  8. Työnantajalla on velvollisuus maksaa työntekijöilleen palkkaa. Alkutuotantoon lukeutuvissa tehtävissä palkka voi olla myös hyödykettä, kuten ruokaa.
  9. Työsopimuksissa tulee ilmetä työsuhteen kesto, työnantaja, työntekijä, palkkauspäivä, palkanmaksujakson pituus, palkan suuruus, kuvaus työtehtävistä. Työsopimusten tulee olla molempien osapuolten allekirjoittamia.
  10. Työntekijällä on oikeus kopioon työsopimuksestaan.
  11. Nimitystodistuksissa tulee ilmetä työsuhteen kesto, viranhaltija, nimittäjä, nimityspäivä, palkanmaksuajakson pituus, palkan suuruus. Nimitystodistuksen tulee olla vähintään nimittäjän allekirjoittama.
  12. Neidonlehdon alaikäiset asukkaat ovat velvollisia opettelemaan kohti työntekijyyttä. Tämä tarkoittaa, että Neidonlehdon alaikäisten asukkaiden on osattava täysikäisyyden saavuttaessaan lukea, kirjoittaa, laskea, peseytyä, valmistaa ruokaa sekä ulostaa itsenäisesti.
  13. Kunnanvaltuuston jäsenyyden myöntävään virkaan nimittäminen vaatii kunnanvaltuuston äänestyksen.
  14. Työsuhteen vähimmäiskesto Neidonlehdossa on puoli naarmua.
  15. Urakka- ja pätkätöiden osalta ei vaadita työllisyyssäädösten noudattamista. Urakka- ja pätkätöiksi lasketaan työt, joista palkkio maksetaan kerran tiettyä palvelua vastaan. Tällaisia töitä ei saa harjoittaa päätoimisesti.
  16. Paroni sekä kunnanvaltuusto voivat irtisanoa Neidonlehdossa työskenteleviä.
  17. Mikäli kunnan työläinen ei nouda palkkaansa seuraavaan palkanmaksuun mennessä, menetetään aiempi palkka takaisin kunnalle.
  18. Neidonlehdon kunnan omistamat virastot ja yritykset voivat anoa paronilta lupaa talkootöiden järjestämiseen. Talkootöihin voidaan määrätä kuka tahansa neidonlehtolainen, joka ei ole kunnanvaltuutettu. Kunnanvaltuutettu saa osallistua talkootöihin vapaaehtoisesti.
Liiketoimisäädökset
  1. Liiketoimintaan Neidonlehdon alueella vaaditaan lupa. Lupaa anotaan kunnanhallinnolta. Luvan myöntää paroni. Lupa-anomuksesta tulee käydä ilmi: liiketoiminnan ala, harjoittaja, harjoituspaikka, perusteet liiketoiminnan onnistumiselle sekä harjoittaako harjoittaja liiketoimintaa Neidonlehdon ulkopuolella.
  2. Liiketoiminnan harjoittajat ovat velvollisia maksamaan tuotoistaan yritysveroa kunnanhallinnolle. Yritysveron suuruus määritetään vähintään kerran kuudessa naarmussa tai enintään kerran naarmussa. Yritysveron suuruus on jokaiselle yritykselle yrityskohtainen. Yritysveron suuruuden päättää paroni.
  3. Kunnan yritykset ovat lähtökohtaisesti velvollisia maksamaan yritysveroa.
  4. Liiketoiminnan harjoittajat ovat velvollisia pitämään kirjaa tuloistaan sekä menoistaan. Kirjanpito saa enintään olla jäljessä kuukauden.
  5. Liiketoiminnan harjoittajat ovat velvollisia toimittamaan kaksi kertaa vuodessa kunnanhallinnolle raportin liiketoiminnastaan kuluneen puolen vuoden ajalta. Raportista tulee ilmetä merkittävät tulot tai menot, liiketoimen kassan saldo sekä lista työntekijöistä. Raportissa tulee myös mainita, mikäli liiketoimi on laajentanut tai siirtänyt toimintaansa Neidonlehdon ulkopuolelle tai lisätiloihin tai eri tiloihin Neidonlehdossa.
  6. Liiketoiminnan harjoittajat ovat oikeutettuja yhteen ilmaiseen pankkitilin avaukseen Neidonlehdon pankilta käytettäväksi liiketoiminnassaan.
  7. Verojen keruun hoitaa Neidonlehdossa pankki. Pankki on velvollinen toimittamaan kerätyt verot kunnanhallinnolle.
  8. Veroista ja niiden suuruuksista päättää yleisesti kunnanvaltuusto tai paroni.
Terveyssäädökset
  1. Jokainen Neidonlehdon alueella oleskeleva on velvollinen huolehtimaan omasta hygieniastaan ja terveydestään. Alaikäisten vanhemmat ovat velvollisia huolehtimaan lastensa hygieniasta ja terveydestä.
  2. Terveydelle haitallisten tavaroiden hallussapito ja varastointi on sallittua vain terveydenhuoltoalan ammattilaisille sekä Neidonlehdon vartiostolle ja tilapäisesti myös rakennusvirastolle ja kunnanhallinnolle.
  3. Terveydenalan harjoittajat ovat velvollisia pitämään rohtovarastoja ja ehkäisemään niillä epidemioita, tarvittaessa jopa ilmaiseksi. Rohtovarastojen tulee pystyä parantamaan kaikki Neidonlehtolaiset kahteen kertaan suurinta hengenvaaraa aiheuttavista taudeista. Rohtovarastot saavat olla puutteellisia maksimissaan yhden naarmun ajan.
  4. Leikkauksia saa Neidonlehdossa suorittaa vain koulutetut ammattilaiset.
Rakennussäädökset
  1. Jokaista Neidonlehdossa kaadettua puuta kohden on, rakennusmestarin linjauksesta riippuen, istutettava joko yksi tai enemmän puita.
  2. Neidonlehdon keskustasta ja ulkokaarilta on puunkaato kielletty ilman rakennusviranomaisten lupaa.
  3. Rakennelmien on Neidonlehdon alueella noudatettava rakennusviraston ohjeistuksia.
  4. Neidonlehto omistaa viimekädessä kaiken maan alueellaan ja voi takavarikoida mitä tahansa takaisin kunnalle.
  5. Neidonlehto myöntää omistusoikeuksia maa-alueisiin sekä kiinteistöihin ja asuntoihin. Omistusoikeus antaa haltijalleen kauppakirjan määrittelemät oikeudet kyseiselle alueelle.
  6. Neidonlehtoon ei ole sallittua luoda uusia sotamaaportaaleita.
Rikossäädökset
  1. Rikollista toimintaa on Neidonlehdossa:
    1. Harjoittaa luvanvaraista toimintaa luvatta
    2. Rakentaa oikeudetta
    3. Varastaa
    4. Tappaa
    5. Murhata
    6. Näpistää
    7. Murtautua
    8. Ahdistella
    9. Levittää tauteja tahallisesti
    10. Pahoinpidellä
    11. Aiheuttaa julkista pahennusta
    12. Rikkoa Neidonlehdon säädöksiä
    13. Huijata
    14. Kavaltaa
    15. Väärentää
    16. Häiritä rauhaa
    17. Jättää verot maksamatta
    18. Jättää lapset oman onnensa nojaan
    19. Häiritä vartioston tutkintaa
    20. Häiritä oikeuden toteutumista
    21. Häiritä kunnanvaltuustoa
    22. Julkisesti solvata
    23. Kaapata valta
    24. Tahallisesti huonontaa taloutta
    25. Kuolemantuottaa
    26. Julkisesti päihtyä
    27. Yrittää rikosta
    28. Salakuunnella
    29. Lahjoa
    30. Vastaanottaa lahjusta
    31. Säilyttää eläimiä niille kuulumattomissa paikoissa
    32. Kohdella eläimiä asiattomasti
    33. Kohdella eläimiä huonosti
    34. Vastustaa viranomaista
    35. Yllyttää rikokseen
    36. Palkata rikokseen
    37. Talkootöiden laiminlyönti
    38. Talkootöiden tehtävästä poikkeaminen
    39. Rakennusten tuhoaminen oikeudetta
  2. Vakaviksi rikoksiksi lasketaan Neidonlehdossa ne rikokset, mitkä tuomari on erikseen vakaviksi määrittänyt.
Oikeussäädökset
  1. Neidonlehdon asukkaat voivat testamentata omaisuuttaan toisille. Testamentin tulee olla haltijansa allekirjoittama kirja, jossa on ehjä sinetti. Mikäli testamenttia ei ole tai on testamentti ohjeistuksen vastainen, ei testamentti ole lainvoimainen.
  2. Mikäli testamenttia ei ole, siirtyvät kuolleen omistukset Neidonlehdon kunnalle.
  3. Neidonlehdon vartiosto suorittaa Neidonlehdon alueen rikos-, harhaoppi- ja noituustutkinnat ellei kyseistä tapausta ole erikseen luovutettu toiselle organisaatiolle. Luovutuksesta päättää kunnanvaltuusto tai paroni.
  4. Syyteharkinnasta Neidonlehdossa vastaa vartiostokomentaja tai vartija, joka omaa vähintään vartiomestarin arvon.
  5. Tuomarina Neidonlehdossa voi toimia tietäjä.
  6. Tuomarin tulee voida todistaa lainoppineisuutensa.
  7. Neidonlehdon asukkaat ovat oikeutettuja asianajajan palveluihin. Asianajajana voivat toimia vartioston jäsenet, kunnanvaltuutetut tai lakialan harjoittajat. Asianajajan tehtävissä voi Neidonlehdossa myös toimia paronin luvalla henkilö, joka omaa jonkin muun kunnan lakialanluvat tai joka kuuluu aatelis- tai pappissäätyyn.
  8. Neidonlehdon oikeuden tuomioista voi valittaa ylemmälle taholle, mikäli sellainen on olemassa. Jos ylempää tahoa ei ole, voi tuomiosta valittaa kunnanvaltuustolle.
  9. Valituksen tuomiosta voi tehdä tuomittu tai oikeustapauksen asianomistaja tai kumman tahansa heistä edustaja.
  10. Epäillyillä on oikeus lähettää kirjeitä ja nähdä vieraita. Vieraidennäkemisoikeuden voi evätä vartiostokomentaja, mikäli se on perusteltua. Epäillyillä on oikeus vastaanottaa kirjeitä, mutta vartiostolla ja paronilla on oikeus lukea ne.
  11. Mieleltään sairasta ei aseteta Neidonlehdossa oikeuden eteen. Mielen sairauden voi todeta nuhteeton terveydenalan ammattilainen.
  12. Neidonlehdosta voidaan karkottaa kunnanvaltuuston, laillisen tuomistuimen tai paronin päätöksellä.
Luvanvarainen toiminta
  1. Luvanvaraista toimintaa Neidonlehdossa on:
    1. Panimotoiminta
    2. Yksityisen turvallisuusalan harjoittaminen
    3. Panssareiden käyttö ja varastointi
    4. Ampuma-aseiden käyttö ja varastointi
    5. Liiketoiminta
    6. Lakialan harjoittaminen
    7. Alkemianalan harjoittaminen
    8. Taikuudenalan harjoittaminen
    9. Terveydenhuollonalan harjoittaminen
    10. Kaivos- ja kaivuutoiminta
    11. Suurten lähitaisteluaseiden käyttö ja varastointi asutuskeskuksissa
    12. Kahleiden käyttö ja varastointi
  2. Luvanvaraiseen toimintaan luvat myöntää paroni tai kunnanvaltuusto.
  3. Kahleiden käyttöön oikeuttavia lupia myönnetään vain paronille ja vartiostolle.
  4. Kahleiden varastointiin oikeuttavia lupia myönnetään vain käyttöön oikeuttavien lupien haltijoille sekä sepille.
  5.  Terveydenhuollonalan harjoittamiseen tarvittavaa lupaa hakiessa on ensisijaisesti kysyttävä lääketieteen mestarin mielipide kyseiseen lupaan, toissijaisesti Samaanin.
  6. Terveydenhuoltoon liittyviä tavaroita voi hallussa pitää vain, kaarti, kruununherruusalueen virkamiehet, vartiostonjohto, lääkealan harjoittaja ja paroni / paronitar.
Aluejakosäädökset

Iku-Tursolan suuralue

1. Iku-Tursola on hallinnollinen alue, joka toimii Neidonlehdon alaisuudessa.
2. Iku-Tursolaa johtaa ja edustaa kunnanvaltuutettuna Kylänvanhin.
3. Kylänvanhin saa rakentaa/rakennuttaa alueelle rakennuksia ilman kunnan rakennusviraston erillistä lupaa.
4. Kylänvanhin saa nimittää alueelle talonpoikia, jotka vastaavat omista maatiloistaan.
5. Iku-Tursola maksaa tuloistaan veroa Neidonlehdolle. 
6. Kylänvanhin saa luoda organisaatioita Iku-Tursolan alueelle.

Kulttuuritoimisäädökset

1. Kulttuuritoimijohtajaksi hakevan on oltava mahdinuskoinen, jotta voidaan taata hakijan kirjoitus-. ja lukutaito.
 







Weiwu
Valvoja

128 viestejä
10 maine

IGN: Weiwu
Tekijältä Weiwu » Noin vuosi sitten
Muokattu 68.01.3809 (18.10.2022) Kunnanvaltuuston päätöksestä. Lisätty 12. luvanvaraisuus.







Weiwu
Valvoja

128 viestejä
10 maine

IGN: Weiwu
Tekijältä Weiwu » Noin vuosi sitten
Muokattu 38.02.3809 (06.11.2022) Kunnanvaltuuston päätöksestä. Lisätty 13. luvanvaraisuus ja työllisyyssäädös 17.







Weiwu
Valvoja

128 viestejä
10 maine

IGN: Weiwu
Tekijältä Weiwu » Noin vuosi sitten
Muokattu 86.02.3809 (21.11.2022) Kunnanvaltuuston päätöksestä. Lisätty työllisyyssäädös 18 sekä rikokset 37 ja 38 (Peruste: Neidonlehdon ja Rautahovin uusi, piakkoin voimaan astuva kauppasopimus).







Weiwu
Valvoja

128 viestejä
10 maine

IGN: Weiwu
Tekijältä Weiwu » Noin vuosi sitten
Muokattu 44.04.3809 (16.01.2023). Poistettu Mahdinkirkkoa koskevat erityiset rajoitteet.







_Greenlegend_
Pelaaja

91 viestejä
8 maine

IGN: _Greenlegend_
Tekijältä _Greenlegend_ » 9 kuukautta sitten
Muokattu 59.08.3809 (03.08.2023) Kunnanvaltuuston päätöksestä. Lisätty 15. yleissäädös.







_Greenlegend_
Pelaaja

91 viestejä
8 maine

IGN: _Greenlegend_
Tekijältä _Greenlegend_ » 9 kuukautta sitten
Muokattu 75.09.3809 (7.8.2023) Kunnanvaltuuston päätöksestä. Poistettu 6. luvanvaraisuus. ( Uskonnollinen toiminta ), lisätty uusia ehtoja ( 5 ja 6 ) terveydenhuollonalan harjoittamis -luvan saamiseen.







_Greenlegend_
Pelaaja

91 viestejä
8 maine

IGN: _Greenlegend_
Tekijältä _Greenlegend_ » 8 kuukautta sitten
Muokattu 21.10.3809 (26.8.2023) Kunnanvaltuuston päätöksestä. Lisätty Aluejakosäädökset.







_Greenlegend_
Pelaaja

91 viestejä
8 maine

IGN: _Greenlegend_
Tekijältä _Greenlegend_ » 8 kuukautta sitten
Muokattu 24.10.3809 (27.8.2023) Kunnanvaltuuston päätöksestä. Lisätty Kulttuuritoimisäädökset ja niihin kohta 1.







_Greenlegend_
Pelaaja

91 viestejä
8 maine

IGN: _Greenlegend_
Tekijältä _Greenlegend_ » 8 kuukautta sitten
Muokattu 24.10.3809 (27.8.2023) Paronittaren ja sihteerin päätöksestä. Lisätty 16, 17, 18, ja 19. yleissäädös.