Raikasta
Pelaaja

13 viestejä
3 maine

IGN: Raikasta
Tekijä: Raikasta » noin vuosi sitten

Tästä ketjusta löydät kuvaukset Tenebraen työpaikoille ja ohjeet työhakemuksen tekemiseen.

Palkkapäivä on lauantaisin, eikä hukkuneita avaimia/ muita annettuja tarvikkeita korvata. Rengit jättävät keräämänsä viljat tuulimyllylle, ja loput työntekijät jotka keräävät resursseja saavat oman suppilon majakan kellarista.

Kaupunginvaltuutettu toimii suoraan pormestarin alaisena, ikäänkuin assistenttina. Kaupunginvaltuutettu ohjeistaa ja avustaa kaupunkilaisia siinä missä pormestarikin, sekä auttaa Tenebraen pyörittämisessä. Kaupunginvaltuutetun on tärkeä olla vastuullinen, oma-aloitteinen, luotettava ja aktiivinen. Työtehtäviin voi kuulua rakentaminen, kunnostaminen tai sisustus. Lähtökohtaisesti saa kaupunginvaltuutettu palkan jokaisen tehdyn työtehtävän mukaisesti. Kaupunginvaltuutettu kirjoittaa viikottaisen raportin kirjaan ja sulkakynään tehdyistä työtehtävistä, joka luovutetaan lauantaina pormestarille (palkkapäivä sunnuntaina). Työsuhteen edut: ilmainen työsuhdeasunto.


Sepän on syytä omistaa rahaa ennestään, jotta tämä voi ostaa mineraaleja kaivosmiehiltä tai muilta kaupunkilaisilta. Seppä saa myös palkata omia työläisiä tai kaivaa mineraalit itse. Seppä ei saa muiden Tenebraen työläisten tavoin palkkaa suoraan pormestarilta, vaan tienaa rahansa sen mukaan mitä liiketiloistansa myy tarvikkeitaan. Sepän tulee omata sopiva rotu jotta tämä voi tehdä kaikki myymiseen sopivat esineet. Seppä ei saa erikseen työsuhdeasuntoa (liiketilarakennuksessa on alakerta, johon saa halutessaan rakentaa kellarin). Seppä myy yleensä raudasta tehtyjä työkaluja, aseita, ja panssareita, mutta voi myös korjata niitä alasimella maksua vastaan. Työsuhteen edut: ilmainen liiketila.

Sisustaja saa palkkansa tehtyjen projektejen perusteella, jotka kaupungin johto antaa. Osittain on sisustajalla omia vapauksia, mutta annettuja ohjeita täytyy seurata. Kaupunki kustantaa työkalut ja  työhön käytetyt resurssit. Työsuhteen edut: Ilmainen työsuhdeasunto.

Kalastajalle arvokkaimmat saaliit ovat lohi ja normaali kala, mutta kaikki vesistöistä ongitut esineet voi jättää suppiloon. Kaupunki kustantaa onget. Työsuhteen edut: Ilmainen työsuhdeasunto.

Renki työskentelee pelloilla, ja kerää suppiloonsa vehnää, porkkanoita, perunoita, sokeriruokoa, kaktuksia, riisiä, vesimelonia, marjoja, kurpitsaa ja kaakaopapuja. Renkien kuuluu kuokkia ne osat pelloista, jotka ovat pilaantuneet, ja istuttaa oikeat siemenet takaisin. Siemenet (vehnä- ja riisi) voi pitää itsellänsä, niistä ei nimittäin saa palkkaa. Kaupunki kustantaa peltojen avaimen ja kuokat. Työsuhteen edut: Ilmainen työsuhdeasunto.

Teurastaja kerää lehmän- porsaan,- lampaan,- sekä kananlihat, sulat, villat, nahat ja kananmunat kaupungin eläinaitauksista, sekä pitää eläimistä huolen. Halutessaan voi teurastaja myös metsästää eläimiä kaupungin ulkopuolelta. Kaupunki kustantaa aitausten avaimen, keritsimet ja aseen. Työsuhteen edut: Ilmainen työsuhdeasunto.

Puunhakkaaja hakkaa puuta kaupungin alueen läheltä, ja saa eniten palkkaa tummasta tammesta sekä omenoista vaikka muitakin puulajeja saa toki kerätä. Kaikki Tenebraen lähistöltä hakatut puut täytyy istuttaa takaisin. Kaupunki kustantaa kirveet. Työsuhteen edut: Ilmainen työsuhdeasunto.

Kaivostyöläinen kaivaa mineraaleja Kaivosaukion kaivoksesta (Morganinlinnakkeen vieressä). Mukulakivi, hiili, lapis, rauta, kulta ja lunaum ovat ne resurssit, joista kaivostyöläinen saa palkkaa. Graniitista, punakivestä yms. ei siis makseta. Kaivosjohtaja johtaa kaivoksen toimintaa, mutta työskentelee muutoin kuten kaivostyöläiset. Kaupunki kustantaa ensimmäiset hakut. Työsuhteen edut: Ilmainen työsuhdeasunto.

Panimomestari saa omat työtilansa Sulan reunamilta, jossa tämä voi pitää omia liiketilojansa ja varastoja. Panimomestari tarvitsee alkupääomaa jotta hän voi ostaa tarvikkeet alkoholin tekemiselle. Panimomestari ei saa kaupungilta erikseen palkkaa tai työsuhdeasuntoa, sillä panimorakennuksessa on neljä kerrosta omaan käyttöön. Työsuhteen edut: Ilmainen liiketila.

Arkkitehti auttaa Tenebraen rakennusprojekteissa sekä puruissa. Rakentaminen ei ole kovinkaan vapaata, sillä talojen ulkoasuista ollaan tarkkoja. Rakennusten tulisi olla aikalailla samantapaisia kuin Haskrawin rakentamat talot. Arkkitehti saa palkkansa poikkeuksellisesti yksittäisten työtehtävien jälkeen, eli ei lauantaisin kuten muut työläiset Tenebraessa. Ilmainen työsuhdeasunto (jonka saa halutessaan tehdä itse ilman annettua palkkaa) ja kaupungin kustantamat työkalut sekä rakennustarvikkeet. Arkkitehdin tulee kysyä kaikista epäselvyyksistä, omata hyvän rakennustaidon, olla omatoiminen, produktiivinen ja aktiivinen.

Leipuri saa kaupungilta oman liikkeen johon sisältyy myyntitilojen lisäksi lisäkerros ja ullakko. Leipurin on syytä omistaa alkupääomaa, sillä tämän täytyy ostaa tai hankkia tarvitsemansa tarvikkeet itse.  Leipuri voi myydä esimerkiksi keksejä, kurpitsapiirakoita, leipää ja kakkuja. Leipuri ei saa erikseen kaupungilta palkkaa. Työsuhteen edut: Ilmainen liiketila.

Vartiostokomentaja on vastuussa Tenebraen vartiostosta, ohjeistaa ja antaa palkan vartijoille lauantaisin (kaupunki kustantaa palkat), ja toimittaa valmiiden tutkintojen dokumentit kaupunginvaltuutetulle (vaihtoehtoisesti pormestarille). Kaupunki kustantaa seuraavan varustuksen: rautapanssarit, miekan, kahleet, avaimen Morganinlinnakkeeseen sekä väkipyssyn ja 32 ammusta (menetettyjä tavaroita ei korvata, ja ne tulee hankkia itse uudestaan). Vartiostokomentaja kirjaa viikolliseen raporttiinsa partiointinsa sekä tehdyt työtehtävät kuten valmiit tutkinnat, joiden mukaan saa kaupungilta palkan lauantaisin.  Raportti palautetaan perjantaina. Vartiostokomentajan esimiehenä toimii pääosin kaupunginvaltuutettu. Tärkeää on tietää, että kyseessä on vastuullinen ammatti, johon haetaan suhteellisen aktiivista valtakuntalaista, joka on valmiina oppimaan uutta sekä seuraamaan ohjeita. Työsuhteen edut: Ilmainen työtoimisto Morganinlinnakkeelta.

Vartija toimii suoraan vartiostokomentajan alaisuudessa. Vartijat partioivat Tenebraen katuja, valvovat oikeudenkäyntejä, sekä selvittävät rikosilmoituksia. Tehdyt työtehtävät sekä partioinnit kirjataan viikottaiseen raporttiin, joka luovutetaan perjantaina vartiostokomentajalle, jolta palkka saadaan annettua sunnuntaihin mennessä. Kaupunki tarjoaa vartijalle ilmaisen varustuksen: Rautapanssarit, miekan, kahleet, avaimen Morganinlinnakkeeseen sekä väkipyssyn ja 32 ammusta (menetettyjä tavaroita ei korvata, ja ne tulee hankkia itse uudestaan). Työsuhteen edut: Ilmainen huoneisto Morganinlinnakkeelta.

Krouvari pyörittää Tummantammenkadulla sijaitsevaa Kelmin Kievaria johon on määrä rakentaa huoneistoja vieraille sekä tarjoilla alkoholijuomia ja ruoka-annoksia. Krouvari saa kievarin täysin omaan käyttöönsä, kaupungilta ilmaiseksi, mutta palkka määriytyy sen mukaan mitä hän itse tienaa, eli Tenebrae ei maksa krouvarille palkkaa sen toiminnasta. Alkuun krouvarin tehtäviin kuuluu kievarin sisustaminen, sillä tällä hetkellä se on tyhjillään. Työsuhteen edut: Ilmainen liiketila.

Juoksupoika on pormestarin henkilökohtainen assistentti, joka toimittaa tavaroita tai viestejä pormestarin puolesta. Juoksupoika saa jokaisen työtehtävän yhteydessä erikseen palkan. Työsuhteen edut: Ilmainen työsuhdesunto.

Rakennustarkastaja käy tasaisin väliajoin läpi Tenebraen osoitteet, ja pitää itsensä tietoisena siitä kuka omistaa minkäkin kiinteistön. Rakennustarkastaja laskee myös uusien rakennusten pinta-alat, ja välittää tiedon pormestarille joka hinnoittelee rakennuksen pinta-alan mukaan. Työsuhteen edut: Ilmainen työsuhdeasunto.

 

Työhakemus

Työhakemus kirjoitetaan kirjaan ja sulkakynään, jonka voi pyytää Haskrawilta. Sen tulee sisältää:

 • Hakevan allekirjoitus ja päivämäärä

 • Ammatti johon hakee, ja mihin kylään tai kaupunkiin hakee

 • Aijempi työkokemus

 • Aktiivisuus

 • Miksi haet? Miksi sinut pitäisi valita?

 • Muuta
Työsuhteen ehdot (lukee kaikissa työsopimuksissa)

Mikäli työntekijä on työskentelemättä kuukauden (IRL), saa potkut, tai irtisanoutuu, ottaa kaupunki takaisin kaiken, jonka se on työntekijän nimitettyään antanut. Esim. työsuhdeasunnon ja sen sisällä olevat tavarat, työkalut, avaimet, varustukset.. Mikäli työntekijä menettää jotakin kaupungin antamaa esim. kuollessaan, ei kaupunki korvaa sitä enää.

Huomioithan myös, että Tenebraessa työskentelevän täytyy asua Tenebraessa, ei saa olla toisessa virassa Tenebraessa, tai korkeassa valtion virassa.

Rengin, kaivosmiehen, puunhakkaajan ja teurastajan voi ottaa sivutyöksi
Palkkapäivä on lauantaina. Ellei kaupungin johto ole tuolloin paikalla, kysele asiasta discordissa tai täällä foorumeilla yksityisviesteissä. 
​​
Päivitetty 5.5.-20 Raikasta
Raikasta
Pelaaja

13 viestejä
3 maine

IGN: Raikasta
Tekijä: Raikasta » 3 kuukautta sitten
Päivitetty ajan tasalle.
Tenebrae hakee seuraaviin ammatteihin työntekijöitä:
 • Teurastaja
 • Puunhakkaaja
 • Seppä
 • Renki
 • Kaivosjohtaja
 • Sisustaja
 • Arkkitehti
 • Juoksupoika